...

mascaran på mina ögonfransar tynger ner mina ögonlock, de vill sova. de vill inte vara öppna längre. nu ska jag tvätta bort det svarta och gå in i det vita..



Elsas Värld.

idag har jag köpt en ny bok.. jag ska nog börja läsa den redan ikväll:)
me like!



vanilla.

"det luktar så gott här", "är det du som luktar?", "det luktar vanilj här(!)".

här är det fantastiska lotion som jag använder.



jag vet inte riktigt vart den går att köpa då jag har fått den i gåva.. så ni får leta på den om ni vill lukta lika gott som mig:)



fantastiskt igen!

tredje racet är avklarat!! jag är så nöjd så jag spricker. kan man vara det? jag tror faktiskt det.!! det ska bli jätte skönt att resa hem med en bra känsla i kroppen. det blir så mycket roligare då:)

det var allt jag ville säga just nu!


passa på att titta på VM och herrarnas dubbeljakt idag. det kommer bli grymt.


fantastiskt!

Heeeeeej!!

Hur mår ni? Jag mår bra. Jag är fortfarande glad över gårdagen  och jag är även glad över dagen. Trots att jag fick lägga på 12 placeringar idag så är det ett av mina bästa klassiska lopp som jag har åkt. & det känns fantastiskt bra & roligt!

En annan tjej som också har åkt fantastiskt bra här i Finland är Magda! & hon har även en fantastiskt snygg väska som hon alltid bär med sig (förutom i skidspåret..). En liknande ska jag försöka införskaffa när jag kommer hem igen..



Många fantastiskt idag!

Hoppas ni får en fantastisk lördagskväll:)





lördag morgon..

Idag är det ny dag med nya möjligheter!! Just nu har vi tjejhäng på mitt och Mias rum. Vi skrattar mest, (kanske för att vi är nervösa?).

Håll tummarna!







good day in suomi.

glad, gladare, gladast.. & klockan är snart tio? kunde den inte ha varit tio på förmiddagen så jag hade fått känna denna känsla lite längre idag? det känns som jag har vunnit på lotto! fast ändå inte, framgång handlar inte bara om tur. man måste lägga ner ett hårt arbete, ha ett mål & ha bra människor runt om sig som hjälper en. och det har jag haft! sen måste man ha lite tur också, fast jag tror inte bara på tur.. iallafall så är jag jätte nöjd med min prestation i skidspåret idag!

ibland bara händer det liksom. och det är häftigt när det händer!


glad.




bästa tjejerna!

Välkommen hem Soffi & Ellis efter två veckor i solen!

Som jag har saknat er!!



sprint.

God Morgon!!

Finland bjuder idag på lite varmare väder, idag bara ca 15 minus. Det snöar lite lätt också.. Men det kan ju ändra sig fram tills vi ska starta för att tävlingarna startar inte först vid tre. Alltså idag kör vi den första tävlingen som är sprint! Kul!!

Nu blir det ut & jogga lite:)

Vad ska ni göra idag??



gult&blått.

såg ni VM förut?? coolt med två svenska medaljer!! vi blev ganska sugna att åka i morgon när vi satt och tittade..

Grattis Sverige!!

February 24th

This song is for you Emma on your birthday!

Congratulations!




cold Suomi.

Finland är kallt! Jätte kallt! Jätte jätte kallt!!




re:stacks.

jag dricker Vitamin Well och lyssnar på Bon Iver .




on the train!

nu är jag äntligen på väg för nya äventyr!! jag har varit hemma och landat några veckor i Falun efter den senaste trippen. men nu ska de bli jätte kul att komma ut igen!

idag har jag ett armband som bär budskapet "Live one day at the time and make it a masterpiece".
jag tycker att man alltid ska bära med sig det budskapet men jag ska göra det speciellt de närmaste dagarna. därför får det sitta runt  min handled!

hoppas ni får världens bästa onsdag!



försvunnen..

jag har inte försvunnit, har bara inte hunnit slagit på datorn idag..

nu ska jag börja packa till Finland. tidigt i morgon tar jag tåget till Arlanda och sedan flyger vi där i från.

packa var det ja!


jag blir sugen att tävla när jag ser denna bild..




mina fingrar fryser, tangenterna gör dem varma..

Jag fryser! Sitter och värmer mig vid elementet. Mina händer fryser så lätt. Hur kunde det blir såhär kallt i februari? Jag borde ställa mig i duschen och bli varm men jag jag inte slita mig från golvet och elementet.. Kanske sitter jag här hela natten? Undra hur det känns att sova sittandes i åtta timmar? Jag försöker att sova minst åtta timmar varje natt. Regina Spektor värmer mig i hjärtat med hennes fantastiska låtar. En kopp thé skulle göra min kropp varm inuti. Men då måste jag ta mig från golvet. Orkar jag det? Tveksamt. Jag sitter nog här en stund till, om jag känner mig varm om fingertopparna snart då kanske jag kan ta mig till vattenkokaren.

Ibland är det bara jobbigt... Jobbigt att bli varm igen.

Saker kan värma mig. Denna snygga väska från Lindex skulle jag vilja ha till våren. Materialist? Kanske. Men saker och kläder gör mig varm. Jag älskar att ta i nya saker och känna att de är alldeles nya. Det finns många olika saker som värmer, och det finns nog precis lika många saker som kyler. Konstigt kan jag bara känna.

Nu ska jag bara sluta att filosofera och göra allt som jag har sagt att jag ska göra. Men det kan vara skönt att bara få tänka ibland. Och sen skriva & sen se vad det leder till..




fotografera.

nu ska vi dra ut och fotografera! jag läser ju även en fotokurs förutom ekonomin.. det är kul med lite praktiskt! plus att det kommer att kunna bli mycket snyggare bilder på bloggen i framtiden. det är bra!!



lunchpaus.

jag och Emma har tagit en lunchpaus i pluggandet. men åhhh vad svårt det är med extern redovisning. det är tur att vi har varandra iallafall. nu blir det pasta carbonara!

tvättstugan..

jag hänger i tvättstugan nu på förmiddagen.. det är dax att börja förbereda sig för Keuruu och Finland! på onsdag bär det i väg:)




kullaloppet.

Kullaloppet var med på tv i fredags.. Vill ni titta på det så hittar ni det här.

drygt!

min plånbok är i Leksand. drygt!! jag och Linn har samma smak när det gäller ganska många saker. därför har vi också lika plånbok och därför råkade den komma med henne hem..

nu väntar jag på Solsidan! :)



presenter..

idag har jag: haft långfrukost med min bästa vän, kört maxintervaller, ätit lunch hos Mammi, tittat på Jönsson vs Northug och firat min födelsedag ännu en gång.. :) idag fick jag dessa fina presenter av pappa och Sus.
både bakhandduken och skålen passar fantastiskt bra i mitt hem!

vad har ni gjort idag?



elin.


tröttis.

Linn provar kläder och jag tittar på.. Är mest trött. Vi har hittat fina saker idag. Ska ta lite bilder och lägga upp sedan:) Måste vila lite först bara..

Vad har ni gjort idag??



L&L weekend!

LÖRDAG!! den bästa dagen på hela veckan ju! vilken tur att jag även har min bästa kompis här:) i helgen är det L&L som gäller. det är så himla kul att träffas igen, det var över två månader vi sågs sist..

sovmorgon blev det i dag efter en tidig morgon med träning och efter det en hel dag med jobb. men gud vad bra Kullaloppet blev & det var så himla många som var positiva och lovordade loppet. det kändes jätte roligt!! jag dock lite avundsjuk på tjejen som vann en städning på 5 timmar. tänk att få den lyxen!

idag då? jag ska dra med mig Linn och träna lite tänkte jag:) det är tur att vi ska köra styrka eftersom det är apkallt ute. sen ska vi nog hänga lite på stan också. en av våra favoriter.

jag fick en jätte fin present av L i går också, visar den sen!!






stressigt!

stressad som vanligt är jag.. nu ska vi iväg och rigga för Kullaloppet. för i kväll smäller det!!

hoppas ni får en bra dag. :)



friends.

jag har fantastiska vänner! tack för att ni kom och gjorde en vanlig torsdags kväll till en hallelujahmoment kväll.




L&L

idag har Lina och Leila bakat tillsammans. jag älskar Leilas böcker. inte bara att recepten är bra, bilderna är så underbara så jag dör. ytterligare ett födelsedagskalas ska avverkas i kväll. att fylla 23 är typ som att fylla jämt.. det tar aldrig slut på firandet. hehe..



(vackra cupcakes ur Leilas bok..)





rockenroll..

idag kände jag för lite svart och lite rock!
jag hittade ett fint svart sidenband som jag satte i håret idag..

v.m

jag lyssnar på en intervju med Veronica Maggio just nu på p3. hon verkar vara en snäll och härlig tjej & glad. hennes son som är 5 månader gammal heter Bosse. det tycker jag var lite gulligt:)



snyggt!

i går var jag hos sjukgymnasten och tejade min hälsena, då ser den ut såhär. förra säsongen drabbades jag av en hälseneinflammation. & under vissa perioder när det är mycket träning eller tävling kan jag få tillbaka känningar i den. denna gång är det inte så farligt, jag ville mest göra det i förebyggande syfte.. nu blir det träning!



so long.



viljan..

viljan styr mig dit jag vill ta mig och dit jag vill vara. jag kan ibland känna att min vilja är för stark i vissa situationer den håller mig kvar fast den ibland borde släppa taget om mig. men även om den håller mig kvar vissa gånger så lär jag mig alltid någonting av den. jag kan lära mig att jag inte borde ta på mig så många saker att göra, allt behöver inte jämt vara perfekt eller det kommer att lösa sig. idag slog det mig hur långt min vilja har tagit mig i livet och vad glad jag är för att jag har den vid min sida. jag är född och uppväxt med den. i min familj är viljan stark. man vill avsluta det man har tagit för dig och man ger aldrig upp, det har jag kärt mig. aldrig! detta får mig att tänka på att jag aldrig har gått av en skidtävling. aldrig! jag skulle aldrig kunna göra det. (om det inte var så att jag bröt benet el liknande.) min vilja är för stark för att ge upp. jag måste slutföra uppdraget som jag har på börjat. jag är glad för att jag har lärt mig allt detta.

men om man inte orkar slutföra? ibland kan det faktiskt vara så. ibland tror jag att även fast man vill och vill så måste man ändå kunna lyssna på sin omgivning som talar om för en att man inte kan. det jag menar är att viljan styr oss olika mycket från person till person. vissa behöver ibland lite mindre av den och i andra fall kan vissa behöva mer av den. de är viktigt att man vet vad man själv behöver så att man kan berätta för sina vänner & familj. 

kom i håg att viljan kan ta er dit ni vill. det är ingen klyscha - "viljan kan flytta berg".




kick!

shhit vilken kick jag fick av intervallerna på morgonen! att få plåga sig kan vara så skönt ibland. & när det dessutom går bra och kroppen känns stark är det ännu roligare..

det här behövde jag för kommande aktiviteter idag!

hoppas ni får en bra dag. :)



to do list..

många saker att göra i morgon onsdag!

  • intervaller
  • skola
  • lunch
  • skola
  • sjukgymnast
  • träning
  • styrelsemöte
  • sova

men det ska nog gå bra.. men jag känner att bloggen kommer att få lida, & det är inte lika bra. hoppas ni har översikt med det.

svtplay

svt har gjort ett ganska roligt program som sänds i vinterstudion under helgerna.. "mitt liv som Hellner". jag tittade just det sista avsnittet. kolla här ni också.

nu ska jag dra iväg på min fotokurs!



curly sue.

Minns ni den här fantastiska låten? Jag hade nästan glömt bort den tills jag hittade den på en gammal skiva idag.

Jag älskar den!



shoes..

snygga skor från Acne..

<3dagen

jag fick tulpaner av Mammi idag på ♥dagen. gulligt av henne!


moon boots.

idag åker mina Moon Boots på när jag ska gå i väg till lunchen.. dessa skor fryser jag aldrig om fötterna i, & det är bra en kall dag som denna:) 



...

Idag stod det sovmorgon på mitt träningsschema! (det kan stå det, om man har en tränare som vet vad man behöver ibland..) Jag ska köra ett pass idag & det blir efter lunch i stället. Nu sitter jag och väntar på en leverans som skulle dyka upp under morgonen. Det är lite grejer till Kullaloppet. Jag vill inte tjata, men idag är det sista anmälan till loppet, (men det går självklart bra att efteranmäla sig &så).




blackcurrant..

den här nyheten är god!

gaga..

Lady Gaga is back - hon har gjort det igen -en bra låt! Jag gillar hennes låtar, jag gillar hela Gaga. Hon vet hur man blir bra och framgångsrik! She is cool.

Lyssna på hennes nya låt.

fryser.

brrrrr!! jag fryser fortfarande. det var kallt ute idag, jag minns inte när det var 15 minus grader sist. men nu verkar kylan vara här igen. jag är mest känslig om händerna när det blir kallt!

jag tog en träningstur på Lugnet idag. under helgen har juniorerna haft sin sverigecup där - Sandic Cup. idag åkte jag runt banan, kände på backarna, och sneglade lite på de tävlande. åhhhh vad sugen jag blev på att tävla! jag ville bara åka ner till start och starta. Lugnet har verkligen tuffa och hårda banor som man bara vill kötta på..! jag bestämde mig för att ta en tävlingsfri helg denna helg för att de senaste veckorna har varit väldigt intensiva. men idag infann sig verkligen suget!

det är skönt med söndag. allt är lugnt och stilla. man kan gå runt i fula kläder, för man vet att det inte är någon som bryr sig. jag ska göra ordning mig en kopp te nu så jag kanske kan bli varm någon gång...



lördagsnöje-

vissa drar ut på en fest, andra går ner i källarn och vallar lite..

jag erkänner det, jag är en skidåkare!

födelsedagskalas..

i eftermiddag har jag haft lite försenat födelsedagskalas för en liten del av min släkt.. jätte mysigt var det! vi åt goda pajer & mina semlor som jag bakade i går. dom blev hur goda som helst!! :)

vad har ni gjort idag??



jag fick fina blommor (I love tulpaner..), undra om det har med åldern att göra?? för när jag var under 20 så gillade jag inte tulpaner särskilt mycket.. & sen fick jag lite presentkort, bla på Make Up Store.. jag gjorde även en liten tabbe med semlorna. jag hade gjort en för lite.. hehe. så jag fick dela på en:)

Melodifestivalen i kväll??



världens bästa!

ibland har jag verkligen världens bästa jobb! trots att jag måste jobba helger, vardagar & kvällar.. jag älskar det när det är stålade sol och ett par minus grader ute. idag var det helt amazing att åka skidor!



friday night..

jag bakar semlor denna fredaskväll...
& så tittar jag på Skavlan...



snö i stora lass.

snöööööö! det har kommit sjukt mycket snö i falun det senaste dygnet. nu är det vitt och fint igen & meter höga snövallar.. ganska kul!:)

mössor..

Jag vill ha en mössa från Kicki Johansson. Äntligen har jag fått tips om hemsidan där jag kan köpa en! Jag älskar dessa mössor. Så enkla men så fina. Jag måste bara bestämma vilken färg jag vill ha & sen ska jag beställa en. :)



Kolla gärna in på Kickis hemsida.. Det finns jätte många mössor och pannband där & en massa härliga bilder som man blir glad av!



summer -10

jag saknar de bruna benen, mina klänningar, stranden, lukten av salt, ljuset, min mathilda ♥.

sommaren är något speciellt.



mums.

min middag idag: tortellini+halloumiost+avokado. fiint som bara den var det!

nu, nästa aktivitet! denna dag är aktiviteternas dag! möte inför Kullaloppet väntar. alla ni som kommer att delta i loppet kommer att få en produkt från VitaminWell. så anmäl dig annars missar du chansen!









vill helst inte..

ibland vill man verkligen inte bara.. jag vill inte ut i snön något mera idag! men jag måste ju.. eller måste jag? jag vill men ändå inte. alltså träna! set snöar smått smått smått och det åker in på kroppen. brrr kallt.

efter många överväganden så har jag ändå bestämt mig för att ta mig ut. jag intalar mig själv att detta gör mig stark!

inga mer bortförklaringar nu. ut i snön Lina!!

har ni haft en bra dag?









ghaaaa..

måste skynda!!

ska iväg på föreläsning nu. har tränat på morgonen. och träning väntar igen efter skolan..

vi hörs sen idag!



jaaaaaaaaaaaa!

nu händer det som jag har väntat på! jag har blivit uttagen att representera Sverige i den Skandinaviska Cupen i Finland.. det är så härligt när man uppnår ett av sina mål.

det spelar ingen roll vilket mål det är som man uppnår. känslan är alltid lika upprymmande när man klarar det. det är bra att ha mål på vägen för att en dag komma dit man vill. olika slags mål hjälper mig jätte mycket i vardagen och i livet. har du inte något mål så tycker jag att du ska prova att sätta upp ett. det behöver inte vara ett stort mål.. man kan börja med ett mindre mål för att sedan nå ett större.

mål är en bra drivkraft som kan hjälpa en när det både går tungt och lätt!

om ni vill se vilka de andra uttagna är i Finland så kolla Skidförbundetshemsida.




...

fin fläta hade jag idag på passet i den strålande solen..



swingfly..

Här kommer en bra låt som ni kan lyssna på under lunchen..:)

Dalasalen väntar för mig!



Morgonstund..

Morgonstund har guld i mun(!), (i dag är jag tveksam faktiskt..). Jag skulle hellre vilja säga "Morgonstund har bly i mun".

Jag sitter och äter min gröt med frysta hallon&mango, en ny kombo som jag kom på i dag. Det gäller att lära sig att pigga upp gröten lite då och då om man ska orka med den. hehe. Efter två vilodagar ska jag i gång med träningen idag. Jag vet inte om det var bra för kroppen att vila, för jag känner mig tröttare nu än vad jag gjorde i söndags! Märkligt. Men jag ska ha sällskap av KAJSA idag på passet. Det kommer bli jätte kul. Vi har nog inte sets på över en månad..

Så vad ska ni hitta på idag??

Vi hörs lite senare.




flowers..

nu börjar jag få lite struktur på mitt liv. jag var och handlade mig en almanacka idag för att kunna skriva in alla saker som jag måste komma i håg! jag är beroende av kom i håg lappar! minnet är lite för kort i bland..
det härliga vädret inspirerade mig till lila och blommor idag..


vårkänslor!

idag är det vår ute. det droppar från taken och solen värmer. jag älskar det!




plugg..

nu drar jag till plugget.. det var ett tag sen sist. men det ska bli kul att komma tillbaka igen!



idag är jag hel svart med fjädrar i öronen..



love it.

Ännu en present...
Jag älskar när det dyker upp små presenter i brevlådan. Malin skickade mig en underbar lotion och ett fantastiskt reportage & bilder på skidmode från förr.. Love it!!



kullor!

Kullor!! Kom i håg att nästa fredag är det Kullaloppet!







earrings..

Look what I got yesterday...



Tack Mathilda & Emmelie..




love my home.

det är konstigt att vara hemma.. men ändå skönt, att gå på min matta, att se alla mina saker, öppna mitt kylskåp, sitta i min fotölj. det var längesedan sen sist. när jag låste upp dörren till lägenheten kände jag, bor jag här?? men när jag väl tände lampan och såg ljuset så kände jag, det här är mitt hem & här bor jag & jag älskar det!

fyra väskor väntar på att bli uppackade...



home.

det har varit ännu en bra dag i Sundsvall för mig.. jag känner mig glad, inspirerad, tacksam & nöjd. det ska bli skönt att komma hem, sätta mig ner och andas på golvet i lägenheten. tänka på allt som jag har varit med om de senaste veckorna..




jag vill ha fler Kari Traa grejer!! Såg en i publiken som hade en jätte snygg dunjacka i dag!

final..

Finalen!! Idag är det den 10e dagen och det 7e racet. Idag ska jag ta ut precis allt som finns kvar i min kropp!

Håll tummarna!



Petra Marklund.

Sebtember är sjukt snygg tycker jag! Därför fick jag lov att köpa en tidning där hon gjorde omslaget.. Ska lägga mig tidigt i kväll och läsa denna tänkte jag:) Radion i bussen på väg hem idag gjorde mig påmind om hur bra denna låt är, lyssna!





tack!!

Tack alla ni som har hejat på mig, skrikit era halsar hesa, stöttat mig, vallat, coachat, värmt upp mina ben, tittat på tvn & servat mig på det bästa sättet idag. Ni har gjort så att min dag har blivit bra! Ni hjälpte mig till att ta en plats i b-finalen, en 8:e plats & även en silver medalj i u23 klassen. Tack!!!

Det är väldigt roligt att åka skidor när det går bra! Det vänder fort i vår sport, ibland går det tungt och ibland går det lätt. Jag har upplevt de båda tillstånden under denna säsong. Nu gäller det att surfa med vågen så länge som den finns där..

Ni hittar SM hemsidan här om ni vill spana in något..




race 6.

nu är det slut med vila för denna gång. i morgon blir det tävling igen. skejt sprint.!! svt sänder live från kl 11. vi ses i rutan! :)

sov gott!



psyk.

så här blir jag och Emma av att bo på ett gammalt mentalsjukhus..







Arkadia..

jag är så trött! det känns som att någon har kört över mig, backat och sen kört över mig en gång till.! & sen är jag sjukt sugen på godis, kakor och chips! kanske att jag måste åka till affären?? men det orkar jag ju inte!

vad gör ni???



Marc Jacobs.

Det är detaljerna som gör det. Det är detaljerna som gör att saker bli snygga. Det är detaljerna som gör att saker blir mode. Det är detaljerna som bestämmer vem som kommer att gilla vad. Jag älskar mina nya saker från Marc Jacobs. En lila påse som jag kan ha mina pjäxor i och en nyckelring som jag bara älskar med guldet och leopadmönstret!!


Tack Sofia, Ella och Albin för den fina presenten!



good night!

I morgon ska jag visa er en present som jag fick idag. Den är så fiin! Jag hittade även ett jätte fint armband idag som de sålde i hotell receptionen. Det ska jag nog köpa innan jag åker hem.. :)


Sov gott!




jaaaaaaaaaaaa!!

Jaaaaaaaa vad glad jag är!! Vilken härlig känsla det är när det går fort i skidspåret! 9:e bästa tjej idag och 3:e bästa tjej i U-23 klassen.! Medalj!:)

Tack Sofia, Ella, Mammi och Lars för att ni fanns på plats idag! Love.


Dusch, prisutdelning & kamratmiddag väntar..



...

God Morgon!

Ny dag med ny tävling! Sprintstafetten gick inte riktigt så bra igår som vi hade tänkt oss. Men idag är det en ny tävling med nya möjligheter. Och det bästa av allt jag ska få träffa min familj igen som kommer och tittar på mig!! Love.


The best girls!!

Mammi kommer också till Sundsvall idag ♥

go go go!!

Första SM tävlingen är på G.. I kväll kör vi teamsprint i klassiskstil. Jag och världens bästa Emma!!







fantastic..

I will have this beautiful dress!


acne.

life..

Jag har äntligen fått andas lite svensk luft. Den är så frisk! Inte så där rökig, tunn och luktar konstigt. Det är alltid roligt att vara ute och resa, man träffar nya människor, stöter på nya kulturer och upplever saker som man tidigare inte har upplevt. Men när man väl kommer hem igen uppskattar man allt som finns här hemma i Sverige. Att man kan dricka vatten ur kranen, att det är rent, & att se människor som man känner igen. Det finns mycket som är självklart för en del av oss men som inte ens finns i andras liv. Tänk alla som inte har en fast punkt i sitt liv, de som alltid reser, eller som inte har något hem. De som aldrig får dricka rent vatten eller de som fryser varje dag för att de inte har tillräckligt med kläder.

Visst är det jobbigt att åka skidor och ibland ta ut sig tills det känns som man ska dö(!). Men det finns en trygghet, något vackert, och inspirerande med det jag gör. Jag tror det finns hundratals, tusentals, miljontals människor som skulle vilja byta liv med mig för att komma ifrån de farliga & otrygga i deras liv. Men jag skulle inte vilja byta.. Jag är glad för det jag har, och den känslan påminde mig idag när jag tog på mig mina skidor, det blåste håret och solen lyste så att snön gnistrade.

Tänk på vad ni har och vad anda människor inte har.



längdskidåkning - nya folksporten..

sitter och läser lite svenska tidningar på tåget... hittade då denna artikel. Kul!

swe.

Heeeeeeej!

Nu är jag tillbaka i Sverige igen! Sitter just nu på tåget till Sundsvall. Jag har inte känt den svenska luften ännu men jag längtar tills jag ska få ta ett djupt andetag!



RSS 2.0