Sweden tomorrow..

Hello Sweden!!

I morgon lämnar jag Turkiet och åker hem mot Sverige igen. Falun får vänta ett tag och istället blir det Sundsvall och SM. Om allt går som det ska så kommer jag att köra 7 tävlingar på 10 dagar. Man kan säga att jag kör en liten mini-tour! :)

Idag körde vi sista tävlingen.. Dubelljakt 5+5km. Klassiska delen var hemsk! Skejten var rolig. Jag slutade på en 14 plats. Ni kan titta resultat här.
I kväll ska vi försöka hitta någon bra turkisk restaurang och äta lite gott! :)



Turktidning..

Om man har tråkigt i Turkiet kan man läsa en turkisk tidning där det står om vad som händer under OS. Så här fin är den och jag tillsmamans.. :)







Skidor, hockey, curling...

Hej mina vänner!

Jag är ledsen för den dåliga uppdateringen de senaste dagarna men ibland räcker bara tiden inte till. Är det inte dax att gå och äta så sitter vi på bussen till skidstadion eller så åker vi skidor. Men idag har vi en vilodag från tävlingarna. Det är precis vad min kropp behöver!

Loppet igår! Det var otroligt roligt att få köra en skejtsprint. Banan passade mig dessutom också väldigt bra. Jag gjorde ett bra kval och slutade 4:a. Sedan tog jag mig till en b-final och slutade totalt 8:a. Jag är nöjd med min prestation igår. Även fast det var tråkigt att inte ta sig hela vägen till finalen då jag gjorde en bra semi och hade lite otur precis innan upploppet.

I går kväll var vi och tittade hockey. Canada vs Vitryssland. Jag hejade på Canada!! Men jag ryssarna vann på straffar så jag blev lite sur.. Men men. Det är kul att titta lite på de andra sporterna också. Idag efter lunch ska vi titta när de svenska curling killarna spelar mot USA. Jag har aldrig sett en curlingmatch i hela mitt liv, så det kan bli intressant:)

Hoppas att ni har det bra hemma i Sverige vart ni än befinner er.! Jag börjar längta hem till Sverige lite, men bara lite. Jag har det bar här också:)


Sprint igår..


Löptur till hoppbackarna och OS-elden idag..



förlåt!

Dåligt av mig med uppdatering idag. Förlåt! Men det har inte funnits en minut över till bloggen idag. Först var det tävling hela dagen och sen drog vi och kollade på hockey.. Nu är jag jätte trött och ska sova.

Jag berättar allt om dagen i morgon för er!

Sov gott!



to day at Kandilli.

I morgon är det fristil sprint. En av mina favoriter! Nu kööör vi!




resultat..

Har kommer resultat fran dagen om nı ar nyfıkna pa hur det har gatt.. Jag ar nöjd med dagens lopp. Gjorde ett bra sısta varv och det tar jag med mıg! Men oj vad jobbıgt det ar och tavlapa höjd bade under tavlıng och efter!

Förhoppnıngsvıs kommer bılder ı kvall. Hall ut!

Resultat fınns har..


Gissa rimmet...

Gissa rimmet...
...på min födelsedagspresent.



27 januari 2011...

Birthday cake...
Ett år äldre. Från 22 till 23. Hur känns det(?) Det känns inget speciellt just nu. Kanske om någon dag eller om någon månad. Jag vet inte? Just nu känner jag mig precis som vanligt i alla fall. Och tur är nog det! Åldern spelar väl egentligen ingen roll? Ett år äldre eller ett år yngre. Men födelsedagen vill jag hur som helst inte plocka bort. För visst är det ändå en speciell dag och en speciell känsla i kroppen(?) Och en av de bästa sakerna på födelsedagen är ju tårtan. Idag plockade killarna i hop denna lilla tårtbuffé till mig på lunchen. Sweet.!



Ryskt mode..

Det finns många olika nationaliteter på plats här.. Jag brukar kolla in vad de verkar ha för mode i de olika länderna. Oftast går alla omkring i sina teamkläder. Ryssarna är nog dem som syns mest i sina kläder. Inte särskilt snygga men dom syns definitivt mest! Den här tjejen bestämde sig för att piffa upp hennes outfit lite. Kanske var hon trött på de vit/blå/röda kläderna..(?) Jag tycker i alla fall att hon lyckades ganska bra med ett par mönstrade taights och ett blommigt pannband till "Russia Jackan". Notera även att hon har rosa strumbor. Ett + för det!




Sov gott!






vattenvattenvattenvattenvatten.

Jag dricker massa vatten hela tiden.. Vatten, vatten, vatten. Det är extra viktigt att dricka mycket när man ar på höjd! Så det är bara att gilla läget!



Nej men om man skulle gå och dricka lite vatten kanske :)

See you.


Dress of the day..

Jag väntar på...
Onsdag - Sovmorgon!
Torsdag - Min födelsedag ♥
Fredag - Tävlingspremiär :)
Lördag - Skejtsprint!!

Jag har ett tips till er som gillar att köpa snygga och billiga klänningar. På Bubbleroom kan man köpa "Dress of the day". Varje vardag finns det en klänning som kostar 149 pix oavsett tidigare pris. Jätte bra! Ibland kan man alltså göra världens kap. Thats good!

I morgon blir det en liten stadstur. Jag och de andra tjejerna ska ha en vilodag och vi ska därför se oss omkring lite. Jag hoppas att jag hittar några fina ringar.. Jag köpte 2 ringar sist jag var i Turkiet:)

Vi hörs i morgon vänner.



Crash boom bang!!

Merhaba Sverige!

Merhaba betyder hej på turkiska. Vi brukar köra med det ibland här nere för att imponera lite.. Det blev inte så mycket bloggande för mig i går. Ledsen för det. Men kvällen var lite crazy igår.. Jag skulle ta en dusch innan middagen och när jag skulle skjuta upp duschdörren (som är i glas) ramlade dörren ner i golvet och jag fick tusen glasbitar över mig. Som tur var klarade jag mig bra! Jag fick göra ett besök hos doktorn för att kolla så det inte hade kommit in något glas i armen.. Men allt såg okey ut så jag fick lite salva och plåster. Jag var lite darrig hela kvällen igår, och nu är jag livrädd för att ta i en glasdörr!!

Annars rullar dagarna på som vanligt här nere. Vi har varit och tagit en skidtur idag. Och ännu roligare var det idag när solen lyste! En solälskare som jag är så får det gärna vara hur mycket sol som helst för min del!

Så vad händer hemma?? Något roligt som jag bör veta?

Jag berättade ju innan vi åkte att vi hade fått en fantastisk snygg Sverige mössa. Jag börja gilla den lite mer nu faktiskt. Helt okey.!



Jag önskar att jag var lika brun som på bilden.. Men så är inte fallet!

Vi hörs lite senare.



Japanen med den rosa väskan..

Hej!!

Hur mår ni?? Jag mår bra. Idag lyser solen med sin frånvaro men det funkar ändå. Vi var och hängde lite på skidstadion på förmiddagen. Idag märktes det att vi ar på hög höjd, benen var trötta och sega. Det är ca 1700-1800 m höjd. Så det gäller att ta det ganska lugnt nu det fösta dagarna så att kroppen vänjer sig. Spåret som vi åker på är bara konstsnö. Tydligen brukar det vara över en meter snö här på vintrarna men i år har dom inte fått någon snö alls. Kanske var det så att Sverige fick all snö?

Det var vi och japanerna som tränade idag. Och en av de japanska tjejerna hade en snygg accessoar. En rosa liten väska som hon förvarade sina pjäxor i. Hel snyggt tyckte jag!


Hon tycker säkert lika som jag.. Skidor är mode:)



converse in my hart.

det har varit dåligt med mode på slutet.. bara en massa text och inga bilder. tråkigt av mig!

här är i alla fall en av världens snyggaste, mest användbara, bekväma och alldagliga sko! converse en av mina bästa vänner i skohyllan.. dom fick hänga med till Turkland också.





om du inte har ett par tycker jag absolut att du ska köpa ett par till våren. vita är alltid snyggt, men det finns ju jätte många färger. jag skulle vilja ha ett par hallonröda också!




Lovley day!

Lovley day in the sun!



Mitt tips till er idag är att ni tränar när solen lyser. Ni kommer att få så mycket mer energi av träningen då! Solen värmer verkligen här nere.. Den är som Sveriges vårsol. :)

Hoppas ni har det bra hemma. ♥

Vırrıga turkar..

Hej pa er!

Texten kommer blı lıte konstıg den narmsta veckan, men tangenterna pa datorn stammer ınte jatte bra med de svenska spraket. An sa lange kan jag ınte anvanda mın egna dator & darför kan jag ınte lagga upp nagra bılder annu.. Men jag ska jobba pa det!

Nu ar vı framme och pa plats ıaf ı Turkıet och Erzurum! Men vılken tıd det tog ınnan vı blev godkanda för att komma ın ı OS-byn. Vı skulle passera sakerhetskontroller, fa akredıterıngar & fa turkarna att forsta att vı vılle komma tıll vart boende och sova nar klockan började narma sıg fyra ı natt.

Vı kommer att aka tıll skıdstadıon efter lunch far att aka lıte skıdor. Det ar ett stralande vader ute och jag langtar efter att fa komma ut. Efter att ha rest sa lange sa kanner jag mıg lıte rastlös.

Jag hoppas vı hörs senare ıdag och att jag kan vısa lıte bılder fran skıdstadıon och nagon snygg turk, haha.






Arlanda.

Bagaget är in chekat och nu är det snart boarding. Jag sitter och dicker en kaffe innan vi ska gå på planet..
Änligen ska vi åka. Det känns så spännande!

Vi hörs i Turkiet! :)



Världscup..

Jag tittar världscup, lagar mat, packar det sista.. Marit Bjoergen är helt grym!

Auld Lang Syne, New York, Kärlek, Fokus, Livet, Inspiration.

Den här låten är underbar. Den är med i den första Sex and the City filmen. Scenen där Carrie springer till Miranda på nyårsafton och precis hinner krama om henne vid tolvslaget. Vänskap. SATC är något av det bästa som har gjorts. Jag älskar hela serien och filmerna. Känslan som de förmedlar i serien av New York får mig att vilja åka dit så fort jag får tid och möjlighet. Det verkar vara en fantastisk stad med tusen möjligheter. Jag vill dit! Men först ska jag åka till Turkiet och upptäcka alla dess möjligheter!

Samtidigt som jag lyssnar på min låt tänker jag.. Vänner och familj. Ibland tar man allt så för givet. Att alla bara finns där.. Jag är så otroligt tacksam för de underbara vänner som jag har och min familj som alltid finns vid mig som stöttar i det jag gör. Det gör mig glad att tänka på. All kärlek till er, ni vet vilka ni är!

I morgon är det dax att lämna Sverige för ett nytt äventyr. Något som jag aldrig har upplevt förut. Det ska bli spännande & jag känner mig så inspirerad & motiverad för att tävla och göra mitt bästa! Jag fick dessa kloka ord med mig idag som jag kommer att ta med mig..

"
Du åker nu till ett nytt land och ny kultur med massvis med nya erfarnheter och möten. Det gäller att vara skrärpt, fokuserad på uppgiften, att ha framförhållning, att ge järnet i varje stavtag och att göra det enkelt för sig".


Det jag tänker nu, ta vara på det lilla i vardagen, var rädda om varandra & älska livet.







Stressigt.

Phuu!! Idag har det varit så många saker att göra att jag knappt har kunnat tänka klart. Det blir alltid tusen saker som måste fixas dagen innan jag åker iväg. Speciellt när jag ska vara borta så länge. 2 veckor kommer jag vara på resande fot. Först Turkiet och sen direkt till SM i Sundsvall. Men nu är väskorna så gott som packade.. Nu är det typ bara skidorna kvar. Och det ska jag fixa nu!

Hoppas att ni har haft en bra dag iaf!

Jag ska packa klart nu och sen ska min mamma bjuda mig på middag..



Intervaller.

I dag är det intervaller som gäller på morgonen.! Det gäller att jag är motiverad, fokuserad och engagerad. Men det ska inte vara några problem, jag ser fram mot att åka fort idag.

Nu kör vi!!



Sweden.

Snart ska jag gå i väg på möte angående Kullaloppet. Vi måste stämma av lite och planera de sista detaljerna. Det är många i klubben som reser i väg nu i ett par veckor på olika tävlingar och sen när vi kommer hem är det bara någon vecka kvar till loppet. Kullaloppet den 19 februari - Anmäl dig om du inte har gjort det redan.

Jag var och hämtade kläder till Turkiet förut, vi har fått ett tjockare överdrag, ett tunnare och tävlingsdräkt + en fantastiskt snygg mössa!! Det ska bli kul att åka i Sverige dräkten! Alla kläder ligger just nu på golvet, det är lite kaos i min lägenhet just för tillfälle. Saker överallt! Ni kanske får se dom på en annan dag:)



See you.


Träningspass 2.

Lite lunch, lite vila, lite valla.. Nu är jag redo för dagens andra pass. Det blir skidor ute i solen med Emma och Marie. Det är vekligen fantastiskt väder ute.!! Passa på att ta en träningstur idag i det härliga vädret.




Turkiet..

Så här ser det ut i Turkiet.. Viss ser det fint ut??
Jag har hittat en ny bra låt idag. Lyssna här.



Torsdag morgon..

God morgon!

Åh vad jobbigt det var att gå upp när klockan ringde i morse! Men nu är jag äntligen uppe och ska snart dra i väg på träning. Dagens första pass blir styrka. Sen efter lunch blir det skidor. Jag hoppas att solen lyser lika fint som den gjorde igår!

Hoppas ni får en bra start på dagen.



Resfeber..

Nu är det bara tre dagar kvar innan jag åker till Turkiet och student OS. Jag börjar få lite resfeber faktiskt. Eftersom jag är en planerande människa som gillar att ha koll på allt runt om mig börjar jag känna mig lite lätt stressad nu. Jag måste hinna med en lång lista innan jag åker. Är det bara jag som gör listor på allt som ska fixas innan jag reser?
Bland annat så måste jag tvätta, valla skidor, boka tåg till Arlanda, packa en vecka till SM, städa.. Eftersom SM är den 2-6 februari så åker jag direkt från Arlanda till Sundsvall och tävlar.

Det känns lite overkligt att åka till Turkiet och åka skidor.. Sist jag var i Turkiet var i somras, då låg jag konstant på stranden i en vecka och solade i 35 graders värme.


Alanya 2010.




Lovley Kari Traa!


Kari Traa är en gammal freestyleåkare från Norge som tog medaljer vid OS i Turin & Salt Lake City. Nu designar hon kläder och har sitt egna märke som heter just Kari Traa. Kari har fantastiska skidkläder, jag vill verkligen ha allt!

För några år sedan var verkligen alla träningskläder svarta. Men nu blir det allt vanligare med träningskläder som har någon färg. Rosa har ju naturligtvis blivit den vanligaste färgen bland tjejkläderna. Men jag gillar rosa så det gör ingenting. Kari Traa har många olika färger på sina kläder, och de riktar sig framför allt till tjejer (sorry killar). Jag har två underställ från Kari Traa och jag fullständigt älskar dom. Bra kvalité och framförallt väldigt snygga!








Alla bilder är hämtade från Kari Traas hemsida. Klicka dig vidare till den här, och titta på allt vackert som hon har. InterSport i Falun säljer hennes underställ.. Annars kan man ju alltid beställa på nätet också.









Massage..

Nu blir det lunch @ Dalasalen och sen massage i Borlänge!





Nike kampanj..

God Förmiddag!

Hoppas att alla ni läsare mår bra. Det är verkligen kul att så många följer min blogg! Det gör att det bli ännu roligare att blogga. För någon vecka sedan såg jag att Agnes Carlsson skulle göra en grej med Nike. Och nu är den publicerad. Agnes och Ara Abrahamian ska göra en löp kampanj för Nike där killar tävlar mot tjejer. De båda ska skapa varsit lag och sedan tävla mot varandra i de 38 dagar som kampanjen pågår. Det lag som har fått i hop flest kilometrar vinner. Kul och inspirerande grej tycker jag! Jag hade velat varit med om jag inte åkte skidor varje dag..

Nike har många snygga löpskor. Jag har dessa rosa ovan som jag älskar. Lite färg kan göra så mycket. Som jag brukar säga, snygga träningskläder och skor kan göra det så mycket lättare och roligare att träna!



Race time.

Det är dax för träningsrävling i kväll. Det är coach Johan och Danne som fixar. Tävlingen kommer nog att i största del gå på elljusspåret vid Lugnet eftersom det kommer att vara mörkt när vi kör. Det är bra att köra träningsrace ibland för att känna på tävlingssituvation, ta på sig nummerlappen och pressa kroppen i hög fart under en längre tid. 10 kilometer klassiskt ska genomföras idag.

Nu laddar jag med havregrynsgröt och ägg. Sen ska jag valla. :)

Hoppas ni får en bra tisdag kväll!



Elle.

Idag fick jag hem underbara ELLE i postlådan..Jag bara älskar omslaget med Kate Hudson. Klänningen är fantastisk!



Dagens tips & råd.

Hej!

Hoppas att ni mår bra. Jag har varit och tränat på morgonen, det var skönt att pressa kroppen igen. Visst är det skönt att ha vilodagar men det är också kul när träningen drar i gång igen.

När man tränar oavsett på vilken nivå, motionär, elit motionär, aktiv eller elit aktiv är det viktigt att man belönar sig själv & tar hand om sin kropp tycker jag. Kroppen mår bäst av varierad träning. Om möjligheten finns ska man försöka variera sin träning så mycket som möjligt. På vintern blir det naturligtvis mycket skidträning för min del. Men jag försöker även att springa kortare pass ett par gånger i veckan. Detta för att kroppen ska få göra någonting annat & för att behålla spänsten i mina muskler som jag inte får på samma sätt genom skidåkning. Där i mellan lägger jag även in styrkepass i olika former för att behålla styrkan i musklerna som jag har tränat upp under sommar och höst. Det är också viktigt med styrketräning för att minska skaderisken.

De senaste månaderna har jag även fått lära mig hur viktigt det är att jag tar hand om min kropp efter träning. Stretching är något som jag rekommenderar alla att göra. Det behöver inte vara tio olika övningar som man utför varje gång. Det är bättre att man plockar ut ett antal övningar och gör dem ordentligt och försöker hålla ut på varje övning i ca 3min. Då behöver man bara göra varje övning en gång. I början av säsongen slet jag med mina ben varje tävling, jag blev stum snabbt och kunde inte bli av med mjölksyran. Troligtvis berodde det på att jag hade stretchat för dåligt den senaste tiden och mina ben återhämtade sig riktigt aldrig. Efter att ha fått hjälp med massage och stretching har mina ben blivit mycket bättre. Nu prioriterar jag verkligen stretchingen, jag stretchar dagligen. Att stretcha är inte världens roligaste men det är nödvändigt för din träning! Försök att inte prioritera bort det, ni kommer att märka resultat.

Massage kan vara ett bra sätt att belöna sig själv med. Ibland kanske man inte alltid unnar sig själv denna lyx men då tycker jag att du ska köpa en liten egen massage grej till dig själv som du kan massera dina muskler med. Jag köpte denna igår. Perfekt att massera benen med och den kan lätt följa med i väskan när jag reser.!




Det var dagens tips & råd till er!



Coming up..

I morgon är det träning som gäller igen. Det ska bli kul! På förmiddagen kommer jag att köra ett explosivt styrkepass och på kvällen ska jag åka en träningstävling. Jag berättar självklart mer i morgon.. Det blir också analys av idrottsgalan i morgon, kläder, priser, tal.. Och säkerligen en massa mer.!

Vi hörs i morgon!



- Kärlek -

Det senaste dygnet i bilder..

Lina+Ella+Sofia+Mamma = ♥

Idrottsgalan..

I kväll är det idrottsgalan för alla "sport nördar". Jag är självklart en av dem som kommer att titta på den. Det är kul att se vad alla har på sig och vem som får priserna. Längdlandslaget är nominerade till många priser & jag tror att de kommer att plocka hem många priser ikväll med tanke på vilken säsong de hade förra året.!


Årets lag tror jag kommer bli längdkillarna som tog stafett guld på OS..

Dessa idrottare är nominerade till de olika priserna. (De som är markerade tror jag kommer att få priset..)

ÅRETS KVINNLIGA IDROTTARE

Therese Alshammar, simning

Anna Haag, längdskidor

Emma Johansson, cykel

Charlotte Kalla, längdskidor



ÅRETS MANLIGE IDROTTARE

Björn Ferry, skidskytte

Anders Gustafsson, kanot

Marcus Hellner, längdskidor

Henrik Sedin, ishockey



ÅRETS LAG

Innebandylandslaget, damer, innebandy

Lag Anette Norberg, curling

Sprintstafettlandslaget, damer, längdskidor

Stafettlandslaget, herrar, längdskidor



ÅRETS LEDARE/TRÄNARE

Joakim Abrahamsson/Magnus Ingesson, längdskidor

Magnus Norman, tennis

Martin Vestby, cykel

Johan Wallberg, simning



ÅRETS NYKOMLING

Angelica Bengtsson, friidrott

Oliver Ekman-Larsson, ishockey

Hanna Falk, längdskidor

Jennie Johansson, simning



ÅRETS PRESTATION

Björn Ferry, skidskytte

Emma Green, friidrott

Marcus Hellner, längdskidor

Anja Pärson, alpint



ÅRETS IDROTTARE MED FUNKTIONSHINDER

Jennie Ekström, simning

Lotta Helsinger, sportskytte

Zebastian Modin, längdskidor

Anders Olsson, simning



Måndag förmiddag.

Hej!

Hoppas att ni mår bra! Jag mår bara bra, jag och Ella har lekt hela morgonen.:)

Nu ska vi klä på oss och ta en liten promenad & titta lite i affärer. Jag skulle vilja ha något nytt & fint. En vårig tröja kanske(?).

Vad ska ni göra idag?




Recept..

Här kommer ett litet tips på en ny kokbok med Björn Frerry. Han var med i DN idag och visade några av sina bästa recept..


Hemlagat Smågodis a lá Ferry.
1. Smält chokladen genom att lägga den i en djup tallrik ovanpå en kastrull med kokande vatten.

2. Blanda den smälta chokladen med nötter, frön och torkade bär. Klicka upp smeten på bakplåtspapper och låt stelna. Förvara svalt. 




Vi hörs i morgon!


SJ = döden!

SJ är ett skämt!! När kom ett tåg fram i tid sist? Vi sitter fast i Hedemora. Jag är så sjukt less!!! Vi skulle ha varit i på centralen om 15 min egentligen..

Åk aldrig tåg!!!!



Me & E l l a.

Jag och Ella sist vi sågs under julen...

Mot Stockholm!

Hej på er!

Det blev ett sent första inlägg idag. Jag ber om ursäkt för det. Jag hade hundra saker som jag skulle hinna med på förmiddagen innan jag satte mig på tåget till Stockholm. Men nu sitter jag på tåget så nu har jag tid att blogga:)
Jag och Mammi ska åka ner och hälsa på min syster och hennes familj tills i morgon. I maj blev jag moster till världens fantastiska Ella. Det är lika roligt att se henne varje gång vi träffas. Hon blir så stor så snabbt, första tanden är på väg och snart går hon nog för fullt. :)



Vilket tråkigt väder det är idag, verkligen jätte tråkigt. Spöregn liksom!! I januari. Det gillas inte. Jag var förbi min pappa förut som fyller år idag. Tårta och kaffe blev det!:) Grattis Pappa!

Nu ska jag titta på SVT-play, det körs ju team-sprint i Liberec idag.

Vi hörs lite senare!




Styrka.

Trött som bara den!! Men lite styrka och jogg ska utföras innan denna dag är över. Kom igen nu kör vi!!!



Världscupsprint.

Nu ska jag titta på världscupsprinten i Liberec som SVT sänder. Falken gjorde ju ett strålande kval, 2a. Och Jennie som gör världscups debut i sprint idag åkte in på en 6e plats i kvalet. Coolt!!

Inspirerande! Jag vill också åka!



Varm choklad <3

God Morgon!

Lördagmorgon är härligt, jag har ätit lång frukost och tittat på nyhetsmorgon.. Idag blir det en tur till Sörskog som ligger ca 3mil utanför Falun. Det är jätte mysiga skidspår där, lite gammeldagsa. Vi är några stycken från min klubb som ska åka dit. Det kommer bli ett lite längre distanspass på ca 120min. Jag har gjort varm choklad som jag ska ha efter passet, och en äggmacka. Mysigt!

Längdskidor är inne = Sant!

Hoppas att ni har haft en bra fredag! Det har jag. Planen i kväll var tjejkväll med taccomys men Marie blev sjuk så det blev bara jag och Emma.. Men nog så mysigt, nu dricker vi thé och äter Lindts mint & seasalt choklad.

Expressen bekräftar precis mitt budskap till er i "Dokument Fredag" idag. Skidor är inne, det är inne att ta på sig en snygg träningsjacka, dra på sig sina pjäxor, valla sina skidor och ge sig ut i spåret och ta en skidtur.
Expressen skriver " För tio år sedan ansågs det töntigt att staka runt på längdskidor med toppluva på huvudet.Nu är det trendigt värre att ha koll på vallning och statusuppdatera på Facebook om de senaste framgångarna i skidspåret". Läs hela artikeln r.
Ebba Von Sydow som har bloggat om mode under många år har även hon hittat längdskidorna, titta här.

Det är ju det jag säger!!! Skidor är mode! Thats it!  - Fortsätt att häng på min blogg om ni vill vara inne..




Borlänge nästa!

Nya uppdrag väntar! Ett möte i Borlänge på eftermiddagen samt ett kortare skidpass vid Bergebo Skidstadio.

Idag har jag pannband när jag är ute, det är så kallt idag så mina öron måste hållas varma. Det är viktigt att hålla värmen för att inte bli sjuk.! Skidåkarens största rädsla = förkylningar!





Havregrynsgröt..

Der är fredag! Jag älskar fredagar! Känslan av att veta en hel dag att det snart är det helg. Jag har precis ätit klart min gröt.. Det är igen myt att alla skidåkare äter gröt till frukost! Nio av tio skidåkare som jag känner äter havregrynsgröt till frukost.

Jag ska snart dra i väg på dagens första pass. Det kommer bli ett explosivt styrkepass. Under tävlingssäsongen kör jag minst ett sådant pass i veckan. Denna styrka sliter inte så mycket på musklerna utan den behåller rappheten & snabbheten i kroppens muskler. Kör man med tunga vikter som vid maxstyrka kan det ta fler dagar för kroppen att återhämta sig. Jag gillar explosivstyrka, några av övningarna som jag kör är bland annat med medecinboll och skivstång.

Idag har jag ett träningslinne från Adidas och även en munkjacka. Ett tips är verkligen att träna i snygga träningskläder, det blir mycket roligare att träna då!





Hoppas ni får en bra fredag.!

Student-OS.

I början av veckan fick jag reda på att jag blev första reserv till u23 VM som går i Otepää, i slutet av januari. Ett av mina huvudmål inför denna säsong var just att ta sig med till Otepää och jag blev därför besviken när jag inte blev uttagen till truppen. Men nu är jag reserv, och det är ju inte så "bara" det heller.

Men jag kommer i alla fall åka utanför Sverige och tävla i slutet av januari. Samtidigt som u23 VM går av stapeln så körs även student-OS i Turkiet. Det var även fyra tjejer som blev uttagna till denna tävling och jag var en av dem. Det känns jätte kul att få komma ut och tävla mot internationellt motstånd och jag ser fram mot resan och tävlingarna redan nu!

Här kan ni läsa liter mer om vinteruniversiaden, Skidförbundets hemsida, Dalademokraten, Vinteruniversiaden hemsida.




Ut med granen..

Nu ska den ut, min älskade lilla gran som jag har haft under hela julen. Jag kommer att sakna den! Men man kanske kan ta in ett annat träd till våren(?). Det blir så mysigt med något levande i rummet. Ja ja, bort med alla julsaker nu! Inte börja gråta bara, men jag ska försöka.. hehe.



Visst är den fin?

Kaffe!!

Kaffe!! Jag måste ha kaffe, jag måste bli pigg!
Lyssna på den här låten, den är så sjukt bra.

Torsdag=Pannkaka <3

Hej på er!

Hoppas eran dag har börjat bra! Jag sov ut i morse och sen har jag suttit och jobbat lite, men nu är jag klar med mitt uppdrag. Så skönt! Det är skönt att ha en vilodag idag, den är välbehövlig. Igår kände jag verkligen att kroppen började bli trött. I natt har jag sovit lite dåligt för att jag har varit så trött, för trött liksom, (har ni upplevt det någon gång?). Torsdag innebär pannkaka på Dalasalen! Så sjukt gott, jag ska åka dit nu på en gång och få mig några. Tänkte visa en söt blus som jag har på mig idag. Jag brukar beskriva att den ser ut som en tårta, lager på lager..




Hoppas ni får en bra dag, vädret är ju på topp iaf! :)




Kullaloppet!

Emma och Anna har precis gått hem. Vi har pratat och planerat Kullaloppet i timmar.. Det kommer bli ett sjukt bra evenemang, inte bara loppet utan hela kvällen! Anmäl dig.. -det skulle jag ha gjort:)

I morgon är det vilodag, vi hörs då!


Armband..

Jag tycker att det är snyggt att ha många armband runt en handled.. Ibland kan det vara snyggt att bara sätta på sig alla armband som man har, det gör oftast ingenting att de ser lite olika ut. Diddi är ett märke som jag tycker har vackra smycken, och oftast inte så dyra heller. Smyckena bär ofta något budskap, det gillar jag! Jag köpte nyligen ett armband från märket där det stod "Amor Vincit" på en silverplatta.. Kolla in deras hemsida, det finns jätte mycket fint!
'
Snyggt med många armband!

Dessa örhängen från Diddi skulle jag vilja ha..Så fina!

Mot skidspåret!

Testet gick ganska bra förut idag.. Jag somnade efter lunchen och vaknade just, hehe. Nu blir det ett skidpass innan mötet ikväll. I morgon ska jag äntligen vila. Det ska bli så sköönt!

Jag längtar!

Syreupptag..

God Morgon på er!
Hoppas ni sovit gott! Jag har just ätit frukost och nu sitter jag och väntar på att det ska bli dax att för mitt max-test..

Jag tänkte berätta lite om testet som jag ska göra idag. Det går till på följande vis,  man åker på ett rullband med rullskidor (typ som ett löpband fast lite bredare). Sedan är man även fastspänd i en sele ifall man skulle åka av bandet. När man gör ett max-test så måste man ha en mask på sig som man andas in all luft i. All min luft som jag andas ut under testet åker in i maskin och ger olika värden. Om ni har hört någon säga "vad har du för syreupptag?" så är det precis det som man testar. Hur mycket luft kan jag ta in i mina lungor? Som längdskidåkare är det bra att ha ett högt värde eftersom det är en så pass krävande konditionsport. Ju högre värde man har ju mer syre får kroppen och ju bättre kan kroppen transportera runt de röda blodkropparna så att kroppen slipper "mjölksyra". Värdet går naturligtvis att träna upp, det är därför som vi tränar som dårar under sommaren och hösten för att hela tiden lära kroppen att bli bättre på detta.

Lite krångligt, men jag hoppas ni förstod.
Bild på mig från i våras när jag testade mig..

Vi hörs senare♥

To do list.

I morgon har jag några saker på agendan. Jag börjar dagen med att köra ett max-syreupptag test. (Man mäter då hur mycket luft mina lungor rymmer..) Sedan har jag lite jobb att göra samt ett till träningspass. På kvällen ska jag vi träffas & planera inför Kullaloppet som vi (Falun Borlänge SK) ska arrangera den 18 februari. Kolla gärna in hemsidan. Och alla tjejer, anmäl er!:)

Vi hörs mer i morgon!

Sov gott

Beautiful dress..

Som Elle läsare och prenumerant skulle det vara en dröm för mig att få gå på Elle Galan. Tänk om.. Jag sitter och läser om galan & kan konstaterar att Josephine Bornebuschs kommer att leda galan igen för tredje året i rad. Tänk att få ta på sig en vacker klänning och bara mingla runt(?). Apropå vacker klänning..
H&Ms designavdelning har tagit fram denna vackra klänning.
Jag tror att den kommer bli jätte fin på henne!
Vad tror ni?

Träningspass 2.

Nu drar jag snart ut på mitt andra träningspass för idag. Jag kommer att åka skidor ca 90 min på Lugnet. Det är inte lika lätt att valla skidorna längre när det har blivit varmare och temperaturen ligger runt nollan. Klister eller inte? Det är frågan..

Vi får se hur glad jag är när jag kommer hem. Det beror på om jag har haft fäste eller ej. Håll tummarna!


Min nya jacka åkte på idag.. :)

Middags tips.

Igår kväll hade jag två av mina vänner här - Emma och Jimmie. Jag brukar kalla dem för min lilla familj, de tar alltid hand om mig när jag behöver det. Men igår var det jag som skulle ta hand om dem lite så jag bjöd över dem på middag..
Emma bad mig lägga ut receptet på lasangen som jag gjorde igår.

Vegetarisk pesto lasange
Bryn två gula lökar i en halv tärning grönsaksbuljong & ca 1,5dl vatten. Pressa i en klyfta vitlök också.
Blanda ihop en påse blad spenat, en burk pesto (grön/röd spelar ingen roll), cocktailtomater, soltorkadetomater, har ni färsk basilika hemma - ha i den då också.
Sedan blandar ni ihop lök röran med den andra blandningen m spenat & c/o.
Gör sedan en vit sås på, smör, mjöl och mjölk. Låt den koka ihop så att den blir lagom tjock. (den ska vara ganska rinnig..)
Sedan gör du bara som en vanlig lasange, olika lager vill säga. Sås, plattor, röra, sås, plattor, röra, sås. Om ni vill lyxa lite extra kan ni riva på lite parmesan ovanpå lasangen när innan den ska in i ugnen. Ugn typ 200 grader.

Efterrätt
Jag kan även tipsa om en enkel efterrätt som ni kan göra till detta.
Det finns två varianter..
Den första. En banan + hallonsorbet. Mixa bara ihop det och servera i små söta skålar.
Den andra. Grov hacka färsk basilika och mixa ihop tillsammans med Hallonsorbet.
Denna efterrätt är enkel & uppskattad! Grundreceptet med basilika varianten kommer från Leila (Guldkant på vardagen).





Bjud nu hem någon person som ni tycker förtjänar denna fantastiska middagen!


Tråkigt.

Ibland bara måste man!! .. Göra tråkiga saker som man inte vill. Typ ta hand om skidor från helgen. Ta bort valla, göra rent och sedan parfinera.

Om jag ska göra tråkiga saker brukar jag belöna mig med något efter jag är klar för att jag ska bli mer motiverad att göra det. Typ, hänga på nätet, måla naglarna, läsa en bra tidning..

Här får ni en grym lista av mig på Spotify.

Miss Sixty

Hej på er!

Jag har varit ute en sväng på skidorna på förmiddagen, helt underbart var det. Lungt lugnt åkte jag och bara njöt av solen som höll på att gå upp & av alla positiva tankar som jag fick med mig från helgen.

Nu ska jag till Faluns bästa lunchhak Dalasalen & äta lunch.


Idag åkte mina favoritjeans på från Miss Sixty. Jag älskar knappen som ser ut som en fjäril!

Vi hörs senare idag ♥

White&Black.

Jag lovade ju att jag skulle lägga upp lite bilder på kläderna som jag fick från Salomon idag.. Jag fick bland annat dessa snygga saker. Pannband, buff, jacka och byxor. Jag gillade verkligen kläderna jätte mycket, detta kommer bli snyggt i skidspåret! Salomon har otroligt fina skidkläder. Ni kan hitta fler fina saker på Salomons hemsida.
Nu ska jag bara slappa framför tv:n och njuta av en fantastisk helg på alla olika vis för min del!
Kram♥

Salomon-things.

Idag fick jag en massa nya saker från Salomon efter tävlingen.. Jag visar er när jag kommer hem sen:)

Vi är på väg hem i bussen nu. Vi hörs när jag kommer hem till Falun!

Saffran&choklad <3

Jag har just ätit den godaste efterrätten på länge. Saffranssockerkaka & chokladpudding. Så sjukt gott!!
Dagens tävling??
Jag är jätte nöjd! Idag lossnade det i kropp, huvud och mina skidor gick super fort. Så himla skönt.
Imorgon är det ny tävling, 10km skejt masstart.
Ni hittar startlistor och livesändningar här.
Hoppas ni har en mysig lördagskväll!

Accessoarer för en skidåkare.

Längdskidåkning är väl inte känd för att vara den "glammigaste" sporten.. "Snor, svett och tårar" är nog det vanligaste orden som förknippas med vår sport. Men ni ska inte underskatta oss skidåkare! Vi tänker mer på mode än vad ni tror, både vid träning/tävling och utanför sporten. Jag är helt säker på att 90% av alla tjejer tittar sig i spegeln innan de går ut på ett träningspass eller innan tävlingsdagen. Hur ser min outfit ut idag(?) Men hur lätt är det att vara snygg när man ska ta ut sig så att man nästan dör?!?

Men..

Vi har några knep..
Dom tre stående accessoarerna som en tjej oftast har för att lyfta upp skidåkaroutfiten är:
1. Örhängen (de är aldrig i vägen när vi tävlar och därför kan de bara få vara snygga där de sitter).
2. Glasögon (med ett par snygga glasögon kan man både se snygg&cool ut).
3. Buffen (den är inte bara praktisk för att vara varm runt hals/nacke utan den finns oftast i fina färger och mönster som helt klart snyggar till det hela).


(denna bild är ett bra exempel, rosabuff, glasögon och örhängen..)



Håll tummarna!

Håll tummarna för mig i morgon!

Sov gott. ♥

Häng på hotellet..

Häng på sorthotellet där vi bor är det som gäller nu.. Vi har precis ätit en god saffranskaka och tittat på Jönssonligan. Nu har vi zappat över till skidskyttet och ska titta på herrarnas skidskyttesprint. Jag gillar att titta på skidor och skidskytte på tv. Det är inspirerande!

Här kan ni gå in och kolla på SK Bores hemsida som är tävlingsarrangör för helgen. Ni hittar startlistor där och sen kan ni även titta live sändningar i morgon när vi tävlar. Hur bra är inte det?!?
Idag blev jag käär. Vi hittade en jätte fin inredningsaffär nere på Torsby "Vackra Hem" tror jag att den hette. Bara en massa fina saker i min stil. Lite gammalt, lite vitt och lite slitet. Tänk om jag kunde önska mig allt därifrån till min födelsedag(?). Det hade varit en dröm..

Vackra Torsby.

Heeeej!
Jag och Emma har varit ute och åkt skidor idag. Det var fantastiskt väder, solen värmde på ryggen. Perfekta spår och långa och fina backar runt banan.
Igår fick vi lite nya klubbkläder. Synd bara att dom tror att vi är lika biffiga som killarna. Västen kan jag och Emma ha tillsammans och mössan är lika snygg som vanligt. Not. hehe. Men det är bara att le och vara glad. Då kan man se snygg ut ändå.!
Nu blir det en tur på Torsby. Vi ska titta i lite inredningsaffärer om det finns några:)
Mer update om tävlingen imorgon senare idag.

Leopard.


Spöke??

Ja!

Jag åker buss, lyssnar spotify och har lite tråkigt. Jag tog min leopardmössa idag, det var så längesen jag använde den. I like it!

Lunch m Marie.

Åh vilken good lunch jag har ätit! Bästa Marie var här, så vi snodde i hop lite pastapestokyckling och en fantastisk sallad till det. Vad mycket roligare det är att äta tillsammans med någon än att äta själv. Hata att äta själv..

Tour de Ski körs ju även idag också. Jag har verkligen varit värdelös att titta på touren i år.. Men nu tänkte jag iaf titta på tjejernas lopp. Det är bra att titta på skidor får då blir man så taggad att tävla själv.!

Senare på eftermiddagen åker jag med klubben till Torsby för att tävla Skandinaviska cupen till helgen. Det är tävling lördag och söndag. I morgon väntar skidtest, bantest och så hoppas jag på ett möte med en av mina vänner som bor kvar i Torsby..

Vi hörs!

Running.

Det är så mörkt ute så att jag fortfarande tror att det är mitt i natten. Himlen hänger över oss idag.. Men jag ska ut på en liten löptur iaf. Mest för att skölja igenom benen och sen för att röra på mig lite eftersom jag ska sitta i en buss i några timmar sen. Jag kan lätt bli rastlös annars. Idag åkte Crafts "Pro Warm" understället på. Jag glömde nämna att det även är storm ute. Så det kan vara skönt att ha på sig något som står i mot blåsten..
Jag är trött!! Syns det eller? haha.

Hemmakväll.

Jag fastnade hemma i kväll.. Drog på mig mysbyxorna och satte mig med en kopp thé framför datorn och hamnade långt ute i den osynliga världen. Pratade även en stund med min syster. Hon älskar att leta billiga resor och hotell. Så jag har bokat henne att hitta en resa till London över påsken. Vi hittade faktiskt några bra alternativ. Nu måste jag bara kontakta min reskompis - påskkompis. Får bli i morgon.

I morgon tar jag sovmorgon med lite jogg och stretch på det.

Sov gott!

Dalahäst & Dalkulla.

Lunchen på silverstigen var trevlig! Vi åkte senare till Gity Gross och handlade lite mat (lite och lite, 5kassar) till helgens tävling i Torsby..Berättar mer om tävlingen imorgon.    I alla fall så hade jag mitt nya halsband på mig idag som jag fick i julklapp. Det är ett svart läderband som det hänger en dalahäst på. Till det hade jag även mitt silverhalsband som det står

Lunchen på silverstigen var trevlig! Vi åkte senare till Gity Gross och handlade lite mat (lite och lite, 5kassar) till helgens tävling i Torsby..Berättar mer om tävlingen imorgon.  I alla fall så hade jag mitt nya halsband på mig idag som jag fick i julklapp. Det är ett svart läderband som det hänger en dalahäst på. Till det hade jag även mitt silverhalsband som det står "Kulla" på. Alltså idag har jag varit en riktig Dalkulla..   Det blir en lugn kväll hemma i kväll tror jag.. Kanske att jag åker ner en sväng på stan och kollar läget på Bankens Bruce Springsteen kväll. Men jag vill sova ganska tidigt så vi får se.

Kram!

Svettig...

Nu sitter jag på min vita matta och lutar mig mot elementet. Det är så varmt och skönt här! Jag är svettig sen intervallpasset. Jag borde gå och duscha men det är skönare att sitta här, (bara en liten stund till..).


Vilken härlig start på dagen det blev idag.! Ett hårt intervallpass i klassisk stil med underbara Jennie. Så bra som kroppen kändes idag har den inte känts på länge. Jag och Jennie drog varannan intervall och det blev ett hel bra pass helt enkelt.


När jag har duschat ska jag åka till min pappa, hans fru och mina "låtsas" systrar och käka lite lunch. Hoppas det bjuds på något gott, och hoppas att Mathilda har bakat någon god kaka som hon alltid gör!


Nej nu får inte det varma elementet hålla mig kvar längre. Jag måste bli fräsch, ta på mig något snyggt och sen bli upphämtad för att åka till Silverstigen..


Vi hörs senare idag.

L

Time to go fast.

Imorgon är det dax för intervaller på Lugnets skidstadion. Det gäller att vara motiverad, engagerad & ha en klar målbild för att orka pressa kroppen så hårt som m öjligt. Precis som på bilden.

Vi hörs imorgon vänner!
L♥

Äntligen

Äntligen finns den. Min egna blogg! En dröm. En uppfyllelse. En önskan. Äntligen!! ♥

RSS 2.0